Comitè científic

Albert Espelt

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Director del grup de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP) i cap del Departament d’epidemiologia i Salut Pública de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Professor titular del grau de Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut d’UManresa. Professor col·laborador del departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Investigador principal del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut.

Teresa Arechavala Roé

Doctora en Biomedicina, Màster en Salut Pública i llicenciada en Biologia. Membre del Departament d’epidemiologia i Salut Pública de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, membre del Grup de recerca en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP). Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en les assignatures de Bioestadística i Sistemes de la Informació i Fisioteràpia Comunitària. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit del tabaquisme i exposició ambiental al tabac i ha participat en diferents projectes de promoció de la salut enfocats a població infantil i adolescent.

Helena González Casals

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Salut Pública de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, membre del Grup de recerca en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP). Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària. Coordinadora del projecte DESKcohort.

Carlota Riera Claret

Doctora en Psicologia Social per la UAB. Màster en Educació i TIC, e-learning per la UOC. Degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC). Coordinació Càtedra de Simulació i Seguretat de pacients de UManresa (UVic-UCC). Direcció del grup interinstitucional de recerca en Innovació Docent, Simulació i Seguretat de pacients de la UVic-UCC (GRINDOSSEP). Docent en els àmbits de la Salut Pública, Metodologia d’investigació qualitativa, Desenvolupament Organitzatiu i Desenvolupament del Talent. Consultora de projectes de desenvolupament organitzatiu pel Global Institute for Organizational Development. Consultora acreditada en Insight Discovery.

Núria Obradors Rial

Doctora per la Universitat Pompeu Fabra. Màster oficial en Salut Pública. Diplomada en Infermeria. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la UManresa. Coordinadora del grau en Infermeria d’UManresa. Investigadora del Grup de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública de la UVic-UCC (GRESP). Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les conductes de risc dels joves i les desigualtats generades pel territori.

Ester Colillas Malet

Doctora per la Universitat de Girona. Màster oficial en Salut Pública. Diplomada en Infermeria. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la UManresa en els àmbits de la salut pública i la salut comunitària. Coordinadora de Treball fi de grau del Grau del grau en Infermeria d’UManresa. Responsable del projecte d’Universitat Saludable i Sostenible de la UManresa. Investigadora del grup de recerca en Epidemiologia i Salut Pública de la UVic-UCC (GRESP). Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les desigualtats de gènere i la salut mental.

Ester Teixidó-Compañó

Doctoranda en Biomedicina. Màster en Salut Pública i màster en Intervenció Psicosocial. Llicenciada en Psicologia. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en els àmbits de la salut pública i la salut comunitària i professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Investigadora del grup de Grup de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública de la UVic-UCC (GRESP). Ha col·laborat en projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències.

Marina Bosque Prous

Doctora en Biomedicina (UPF), màster en Salut Pública (UPF-UAB), llicenciada en Biologia (UB) i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (UB). Professora titular dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i professora col·laboradora de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC). Actualment és la coordinadora del grup de treball sobre alcohol de la Societat Española de Epidemiologia. Ha col·laborat en diversos projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències

Laura Esquius de la Zarza

Doctora per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic. Durant els últims anys ha combinat l’activitat acadèmica i científica amb la professional en l’àmbit de la nutrició i la salut. Professora dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. És investigadora del grup de recerca FoodLab, grup interdisciplinari de investigació en alimentació, nutrició, societat i salut, grup consolidat (SGR 834) per part de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Joan Colom i Farran

Doctor en medicina, diplomat en Salut Pública (Escuela Nacional de Sanidad), màster en Gestió Directiva (ESADE) i màster de Drogodependències (UB). Professor titular de la Universitat de Barcelona, ESADE i de l’Institut d’Estudis de la Salut. Sub-director general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya. Director del programa de VIH/Sida, ITS i Hepatitis de l’ASPC. President del Club de Direcció Pública de l’Escola Superior d’Administració d’Empreses (ESADE). Coordinador de diversos projectes de la Unió Europea. Assessor de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Membre de 20 Societats i Comissions científiques. Fundador d’INEBRIA (International Network on Brief Interventions for Alcohol and other Drugs) i de l’APN (Alcohol Policy Network). Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències, el VIH i les Hepatitis

Susanna Puigcorbé

Màster en Salut Pública i graduada en Psicologia. Col·laboradora en l’àrea d’addiccions comportamentals de la Sub-direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Jordi Casabona

Master in Public Health per la Texas University (Houston, TX, 1986) i Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 1990). És Director Científic del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre la el VIH/SIDA/ITS de Catalunya (CEEISCAT), depenent del Departament de Salut i situat al Campus de Can Ruti, des de 1995;  Professor Associat de Medicina Preventiva i Epidemiologia a la UAB des de 1992; i  Professor de la Universitat Oberta de Catalunya des de 2014.Va treballar a la OMS (Gèneve 1989-1990), ha estat Co-President de la  XIV International AIDS Conference (Barcelona, 2002) i ha dirigit  diversos projectes internacionals, tant a Europa com a Amèrica LLatina, en aquest cas a través de la Fundació Sida i Societat. Ha publicat diversos llibres i més de 200 articles en el seu àmbit d’estudi

Cinta Folch

Doctora en Salut Pública i Metodologia de la investigació Biomèdica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Salut Pública. Des de l’any 2000 treballa al Centre d’ Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT) coordinant la línia d’investigació sobre el monitoratge bio-conductual del VIH/ITS en poblacions clau. En investigació, ha format part de l’equip investigador de diferents projectes finançats per la Direcció General de Salut i Protecció al Consumidor (DGDANCO) sobre el col·lectiu de gais, bisexuals i altres homes que tenen relacions sexuals amb homes (projectes EMIS i Sialon). En l’àmbit docent, en els darrers anys ha col·laborat com a professora associada de Medicina Preventiva i Epidemiologia de la Facultat de Medicina de la UAB, i com a docent col·laborador del curs d’Especialització en ITS i VIH de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Ariadna Angulo-Brunet

Doctora en Psicologia de la Salut i de l’Esport per la Universitat Autònoma de Barcelona. Formació en metodologia (màster en Metodologia en Ciències de la Salut i el Comportament (UNED, UAM i UCM)). Consultora a la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i professora associada a la UAB al departament de Psicobiologia i de Metodologia de les Ciències de la Salut. A més a més, consultora metodològica en altres àmbits com és la psicologia dels medis o altres camps afins no relacionats amb la psicologia.

Xavier Majó

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB). Coordinador del Sistema d’Informació de Drogodependències i del programa de prevenció i control de les Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Fins al 2015 va ser el coordinador del programes de reducció de danys de la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Als anys 80 havia exercit com a metge en diferents centres de tractament de les addicions (CAS) i en programes municipals de prevenció de les drogodependències a Catalunya. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències, el VIH, les Hepatitis i les ITS.

Carles Muntaner

Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Ciències de la Salut. Professor titular de Salut Pública, Infermeria i Psiquiatria a la Universitat de Toronto (UoT). Investigador en l’àmbit de les desigualtats socials en salut. Creador d’un programa de relacions i condicions laborals en models d’epidemiologia social i ocupacional, constructes i indicadors, amb aplicacions en epidemiologia social i ocupacional, salut pública, infermeria i polítiques sanitàries. Ha estat co-president de la Xarxa de condicions laborals de la Organització Mundial de la Salut (WHO).

Anna Torruella i Sanllehy

Catedràtica de Geografia i Història del departament d’Educació. Coordinadora de Serveis Educatius als Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central. Gestiona els serveis educatius específics i de zona dels ST (CREDA, EAP, CRP, ELIC) i els tècnics de serveis educatius que s’ocupen dels temes de cultura digital, inclusió i formació al llarg de la vida, innovació i transformació educativa, formació permanent de professorat, plurilingüisme i llengües estrangeres. Participa en programes d’innovació i transformació educativa i  formació de funció directiva i de prevenció de violència de gènere. Ha estat cap d’àrea de coordinació i planificació educativa dels Servei territorials d’Educació a la Catalunya Central. Ha estat directora de diversos centres d’educació secundària del territori durant un llarg període de temps.

Tivy Barón Garcia

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Salut Pública de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).