Comitè científic

Investigador principal

Albert Espelt Hernández

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Director del grup de Recerca Interuniversitari UVIC-UCC/UOC en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP) i cap del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Professor titular del grau de Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut d’UManresa. Professor col·laborador del departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Investigador principal del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut.

Project manager

Helena González Casals

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, membre del Grup de Recerca Interuniversitari UVIC-UCC/UOC en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP). Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària. Coordinadora del projecte DESKcohort.

Coordinadora del treball de camp

Judit Rogés Olivares

Graduada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB) i màster de Drogodependències (UB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i membre del Grup de Recerca Interuniversitari UVIC-UCC/UOC en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP). Coordinadora del treball de camp del projecte DESKcohort.

Investigadora UVic-UCC

Tivy Barón Garcia

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i membre del Grup de Recerca Interuniversitari UVIC-UCC/UOC en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP). 

Investigadora UVic-UCC

Ester Teixidó-Compañó

Doctora en Biomedicina. Màster en Salut Pública i màster en Intervenció Psicosocial. Llicenciada en Psicologia. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en els àmbits de la salut pública i la salut comunitària i professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Investigadora del grup de Grup de Recerca Interuniversitari UVIC-UCC/UOC en Epidemiologia i Salut Pública de la UVic-UCC (GRESP) i membre del Departament  d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Ha col·laborat en projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències.

Investigadora UVic-UCC

Ester Colillas Malet

Doctora per la Universitat de Girona. Màster oficial en Salut Pública. Diplomada en Infermeria. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la UManresa en els àmbits de la salut pública i la salut comunitària. Coordinadora del grau en Infermeria d’UManresa. Responsable del projecte d’Universitat Saludable i Sostenible de la UManresa. Investigadora del grup de recerca Interuniversitari UVIC-UCC/UOC en Epidemiologia i Salut Pública de la UVic-UCC (GRESP). Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de l’alimentació i de les desigualtats de gènere i la salut mental.

Investigadora UVic-UCC

Carlota Riera Claret

Doctora en Psicologia Social per la UAB. Màster en Educació i TIC, e-learning per la UOC. Directora de Desenvolupament Corporatiu de la Fundació Universitària del Bages. Coordinació Càtedra de Simulació i Seguretat de pacients de UManresa (UVic-UCC). Direcció del grup interinstitucional de recerca en Innovació Docent, Simulació i Seguretat de pacients de la UVic-UCC (GRINDOSSEP). Docent en els àmbits de la Salut Pública, Metodologia d’investigació qualitativa, Desenvolupament Organitzatiu i Desenvolupament del Talent. Consultora de projectes de desenvolupament organitzatiu pel Global Institute for Organizational Development. Consultora acreditada en Insight Discovery.

Investigadora UVic-UCC

Gemma Drou Roget

Graduada en Biomedicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament  d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC) i del Grup de Recerca Interuniversitari UVIC-UCC/UOC en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP).

Investigadora col·laboradora UVic-UCC

Teresa Arechavala Roé

Doctora en Biomedicina, Màster en Salut Pública i llicenciada en Biologia. Tècnica en Salut Comunitària a l’Ajuntament de Sabadell i Professora Col·laboradora en el Departament  d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVIC-UCC) impartint les assignatures de Bioestadística i Sistemes de la Informació i Fisioteràpia Comunitària. Membre del Grup de recerca Interuniversitari UVIC-UCC/UOC en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP) de la UVIC-UCC. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit del tabaquisme i exposició ambiental al tabac i ha participat en diferents projectes de promoció de la salut enfocats a població infantil i adolescent.

Investigadora UOC

Marina Bosque Prous

Doctora en Biomedicina (UPF), màster en Salut Pública (UPF-UAB), llicenciada en Biologia (UB) i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (UB). Professora titular dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i professora col·laboradora de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC). Membre del Grup de recerca Interuniversitari UVIC-UCC/UOC en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP) de la UVIC-UCC. Actualment és la coordinadora del grup de treball sobre alcohol de la Societat Española de Epidemiologia. Ha col·laborat en diversos projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències

Investigadora UOC

Laura Esquius de la Zarza

Doctora per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic. Durant els últims anys ha combinat l’activitat acadèmica i científica amb la professional en l’àmbit de la nutrició i la salut. Professora dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. És investigadora del grup de recerca FoodLab, grup interdisciplinari de investigació en alimentació, nutrició, societat i salut, grup consolidat (SGR 834) per part de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Investigador UOC

Antoni Baena Garcia

Doctor en Psicologia per la Universitat Ramon Llull. Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Especialista en tractament i control del tabaquisme amb més de vint anys d’experiència.  Membre del Grup de recerca Interuniversitari UVIC-UCC/UOC en Epidemiologia i Salut Pública (GRESP) de la UVIC-UCC. Actualment és professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC.

Ha treballat a la Unitat de Tabaquisme de l’Hospital Clínic de Barcelona i en la Unitat de Tabaquisme de l’Hospital de Bellvitge en diferents projectes de tractament a distància de persones fumadores; ha sigut gestor de projectes de la Unitat de Control i Tabac de l’Institut Català de Tabaquisme. És membre de la Comissió de Psicologia i TIC del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya-COPC.

 

Investigadora UOC

Alicia Aguilar Martínez

Doctora en Biologia per la UB i Màster en Nutrició i Dietètica Humana (UCA). Sots directora de docència i professora dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya.  És investigadora del grup de recerca FoodLab, grup interdisciplinari d’investigació en alimentació, nutrició, societat i salut, grup consolidat (2017 SGR 834) per part de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), i membre del comitè assessor i executiu de la Càtedra UNESCO d’Alimentació, Cultura i Desenvolupament. Desenvolupa la seva recerca en l’estudi dels hàbits alimentaris, l’educació nutricional i les possibilitats de l’aplicació de les tecnologies de la informació i comunicació a la promoció de la salut.

Investigador del Departament de Salut

Joan Colom i Farran

Doctor en medicina, diplomat en Salut Pública (Escuela Nacional de Sanidad), màster en Gestió Directiva (ESADE) i màster de Drogodependències (UB). Professor titular de la Universitat de Barcelona, ESADE i de l’Institut d’Estudis de la Salut. Sub-director general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya. Director del programa de VIH/Sida, ITS i Hepatitis de l’ASPC. President del Club de Direcció Pública de l’Escola Superior d’Administració d’Empreses (ESADE). Coordinador de diversos projectes de la Unió Europea. Assessor de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Membre de 20 Societats i Comissions científiques. Fundador d’INEBRIA (International Network on Brief Interventions for Alcohol and other Drugs) i de l’APN (Alcohol Policy Network). Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències, el VIH i les Hepatitis

Investigador del Departament de Salut

Xavier Majó

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB). Coordinador del Sistema d’Informació de Drogodependències i del programa de prevenció i control de les Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Fins al 2015 va ser el coordinador del programes de reducció de danys de la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Als anys 80 havia exercit com a metge en diferents centres de tractament de les addicions (CAS) i en programes municipals de prevenció de les drogodependències a Catalunya. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències, el VIH, les Hepatitis i les ITS.

Investigadora del Departament de Salut

Susanna Puigcorbé

Màster en Salut Pública i graduada en Psicologia. Col·laboradora en l’àrea d’addiccions comportamentals de la Sub-direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Investigadora del Departament de Salut

Núria Obradors Rial

Doctora per la Universitat Pompeu Fabra. Màster oficial en Salut Pública. Diplomada en Infermeria. Professora titular de Salut Pública de la Facultat de Ciències de la Salut de la UManresa. Investigadora del Grup de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública de la UVic-UCC (GRESP). Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les conductes de risc dels joves i les desigualtats generades pel territori.

Investigador del CEEISCAT

Jordi Casabona

Master in Public Health per la Texas University (Houston, TX, 1986) i Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 1990). És Director Científic del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre la el VIH/SIDA/ITS de Catalunya (CEEISCAT), depenent del Departament de Salut i situat al Campus de Can Ruti, des de 1995;  Professor Associat de Medicina Preventiva i Epidemiologia a la UAB des de 1992; i  Professor de la Universitat Oberta de Catalunya des de 2014.Va treballar a la OMS (Gèneve 1989-1990), ha estat Co-President de la  XIV International AIDS Conference (Barcelona, 2002) i ha dirigit  diversos projectes internacionals, tant a Europa com a Amèrica LLatina, en aquest cas a través de la Fundació Sida i Societat. Ha publicat diversos llibres i més de 200 articles en el seu àmbit d’estudi

Investigadora del CEEISCAT

Cinta Folch

Doctora en Salut Pública i Metodologia de la investigació Biomèdica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Salut Pública. Des de l’any 2000 treballa al Centre d’ Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT) coordinant la línia d’investigació sobre el monitoratge bio-conductual del VIH/ITS en poblacions clau. En investigació, ha format part de l’equip investigador de diferents projectes finançats per la Direcció General de Salut i Protecció al Consumidor (DGDANCO) sobre el col·lectiu de gais, bisexuals i altres homes que tenen relacions sexuals amb homes (projectes EMIS i Sialon). En l’àmbit docent, en els darrers anys ha col·laborat com a professora associada de Medicina Preventiva i Epidemiologia de la Facultat de Medicina de la UAB, i com a docent col·laborador del curs d’Especialització en ITS i VIH de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Investigadora del Departament d'Educació

Anna Torruella i Sanllehy

Catedràtica de Geografia i Història del departament d’Educació. Coordinadora de Serveis Educatius als Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central. Gestiona els serveis educatius específics i de zona dels ST (CREDA, EAP, CRP, ELIC) i els tècnics de serveis educatius que s’ocupen dels temes de cultura digital, inclusió i formació al llarg de la vida, innovació i transformació educativa, formació permanent de professorat, plurilingüisme i llengües estrangeres. Participa en programes d’innovació i transformació educativa i  formació de funció directiva i de prevenció de violència de gènere. Ha estat cap d’àrea de coordinació i planificació educativa dels Servei territorials d’Educació a la Catalunya Central. Ha estat directora de diversos centres d’educació secundària del territori durant un llarg període de temps.

Investigador de la Universitat de Toronto

Carles Muntaner

Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Ciències de la Salut. Professor titular de Salut Pública, Infermeria i Psiquiatria a la Universitat de Toronto (UoT). Investigador en l’àmbit de les desigualtats socials en salut. Creador d’un programa de relacions i condicions laborals en models d’epidemiologia social i ocupacional, constructes i indicadors, amb aplicacions en epidemiologia social i ocupacional, salut pública, infermeria i polítiques sanitàries. Ha estat co-president de la Xarxa de condicions laborals de la Organització Mundial de la Salut (WHO).