Comitè Científic

albert espelt

Investigador principal i responsable del projecte DESK

Albert Espelt 

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Professor al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Investigador principal i responsable del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut.  

judit rogés

Project manager i responsable del treball de camp del DESK

Judit Rogés Olivares

Graduada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB) i màster de Drogodependències (UB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Project manager i responsables del treball de camp del projecte DESKcohort.

gemma drou

Responsable de programes i intervencions derivades del DESK

Gemma Drou Roget

Doctoranda en Ciències de la Salut per la Universitat d´Alacant (UA), Màster en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i llicenciat en Biomedicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Professora del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i investigadora de l’Interinstitutional Research Group a Epidemiologia i Public Health en el context de Digital Health (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Membre del comitè científic del projecte DESKcohort i responsable de la connexió entre el DESK i l’Agència de Salut Pública a la Catalunya Central. La seva investigació se centra en el benestar emocional dels adolescents, les relacions interpersonals i la sexualitat des d’una perspectiva de gènere i orientació sexual.

helena gonzàlez

Investigadora de la UVic-UCC

Helena González Casals

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster en Psicologia General Sanitària (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària.

ester teixidó

Investigadora de la UVic-UCC

Ester Teixidó-Compañó

Doctora en Biomedicina. Màster en Salut Pública i màster en Intervenció Psicosocial. Llicenciada en Psicologia. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en els àmbits de la salut pública i la salut comunitària i professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut d’aquesta mateixa universitat. Investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Ha col·laborat en projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències.

Investigadora de la UOC

Marina Bosque Prous

Doctora en Biomedicina (UPF), màster en Salut Pública (UPF-UAB),  llicenciada en Biologia (UB) i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (UB). Professora titular dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i professora col·laboradora de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC). Investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Actualment és la coordinadora del grup de treball sobre alcohol de la Sociedad Española de Epidemiología. Ha col·laborat en diversos projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències.

Investigador del CEEISCAT

Jordi Casabona

Master in Public Health per la Texas University (Houston, TX, 1986) i Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 1990). És Director Científic del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre el VIH/SIDA/ITS de Catalunya (CEEISCAT), depenent del Departament de Salut i situat al Campus de Can Ruti, des de 1995;  Professor Associat de Medicina Preventiva i Epidemiologia a la UAB des de 1992; i  Professor de la Universitat Oberta de Catalunya des de 2014.Va treballar a la OMS (Gèneve 1989-1990), ha estat Co-President de la  XIV Interinstitutional  AIDS Conference (Barcelona, 2002) i ha dirigit  diversos projectes internacionals, tant a Europa com a Amèrica LLatina, en aquest cas a través de la Fundació Sida i Societat. Ha publicat diversos llibres i més de 200 articles en el seu àmbit d’estudi.

Investigador del Departament de Salut

Joan Colom i Farran

Doctor en medicina, diplomat en Salut Pública (Escuela Nacional de Sanidad), màster en Gestió Directiva (ESADE) i màster de Drogodependències (UB). Professor titular de la Universitat de Barcelona, ESADE i de l’Institut d’Estudis de la Salut. Sub-director general de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya. Director del programa de VIH/Sida, ITS i Hepatitis de l’ASPC. President del Club de Direcció Pública de l’Escola Superior d’Administració d’Empreses (ESADE). Coordinador de diversos projectes de la Unió Europea. Assessor de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Membre de 20 Societats i Comissions científiques. Fundador d’INEBRIA (International Network on Brief Interventions for Alcohol and other Drugs) i de l’APN (Alcohol Policy Network). Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències, el VIH i les Hepatitis.

Investigadora de la Universidad de Santiago de Compostela

Ainara Díaz Geada

Doctora en Infermeria. Màster en Salut Pública i Epidemiologia per la Universitat de Santiago de Compostela (USC). Graduada en Infermeria. Professora Interina de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Santiago de Compostela (USC) i docent col·laboradora del Màster en Salut i Comunitat de la Universitat de Manresa. Ha participat en projectes d’investigació en l’àmbit de les desigualtats socials, la salut mental i les drogodependències. 

 

Investigador de l’Institut Català d’Oncologia

Esteve Fernández

Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 1990. Màster en Salut Pública i Doctor per la UAB el 1995. Cap del Programa de Prevenció i Control del Càncer i Director del Centre Col·laborador de l’OMS per al Control del Tabac a  l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i Coordinador del Programa de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública (EPIBELL) de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Catedràtic d’epidemiologia i salut pública de la Universitat de Barcelona. Coordinador del Grup de Recerca consolidat en Control del Tabac (ICO-IDIBELL, AGAUR, CIBERES). 

 

Investigadora del CEEISCAT

Cinta Folch

Doctora en Salut Pública i Metodologia de la investigació Biomèdica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Salut Pública. Des de l’any 2000 treballa al Centre d’ Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT) coordinant la línia d’investigació sobre el monitoratge bio-conductual del VIH/ITS en poblacions clau. En investigació, ha format part de l’equip investigador de diferents projectes finançats per la Direcció General de Salut i Protecció al Consumidor (DGDANCO) sobre el col·lectiu de gais, bisexuals i altres homes que tenen relacions sexuals amb homes (projectes EMIS i Sialon). En l’àmbit docent, en els darrers anys ha col·laborat com a professora associada de Medicina Preventiva i Epidemiologia de la Facultat de Medicina de la UAB, i com a docent col·laborador del curs d’Especialització en ITS i VIH de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Investigadora de la UVic-UCC

Aina Lafon Guasch

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. 

Investigadora del Departament de Salut

Susanna Puigcorbé

Màster en Salut Pública i graduada en Psicologia. Col·laboradora en l’àrea d’addiccions comportamentals de la Sub-direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Investigador del Centre d'Estudis Demogràfics de la UAB

Sergi Trias-Llimós

Doctor per la Universitat de Groningen (Països Baixos) amb una tesis sobre alcohol i mortalitat. Llicenciat en economia per la UAB i amb experiència post-doctoral en epidemiologia a la London School of Hygiene & Tropical Medicine (Regne Unit). Actualment és investigador “Ramón y Cajal” al Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB. Ha desenvolupat recerca en comportaments de risc per la salut, adiccions i salut mental així com el seu impacte sobre les desigualtats socials en salut i mortalitat.

Investigadora de la Universitat d’Alacant

Carmen Vives Cases

Catedràtica a l’àrea de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat d’Alacant (des de 2018). Doctora i llicenciada en Sociologia (2004 i 1998 respectivament). Màster en Salut Pública per la Universitat Miguel Hernández (2005). Vicedegana d’Investigació, Postgrau i Internacionalització de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant (2016-2021). Directora de la Secretaria d’Igualtat de la UA des de 2021. Presidenta de la Societat Espanyola d’Epidemiologia (2016-2018). Membre del CIBER d’Epidemiologia i Salut Pública des de la seva creació l’any 2006. Investigadora principal en els projectes finançats en convocatòries públiques del Pla Nacional d’R+D+I i projectes europeus. La major part de la seva activitat investigadora se centra en l’estudi de les desigualtats socials en salut per gènere, estat migratori o ètnia, i edat. Cal destacar la seva dedicació al tema de la violència de gènere des de la perspectiva de la salut pública, consolidada amb la seva participació i lideratge en diferents projectes a nivell nacional i europeu. Compta amb més d’un centenar de publicacions científiques de reconeguda qualitat amb tres períodes de sis anys d’investigació i una de transferència concedida per la Comissió Nacional per a l’Avaluació de l’Activitat Investigadora. A l’octubre de 2019 va ser nomenada Doctora Honoris Causa per la Facultat de Medicina de la Universitat d’Umëa (Suècia). 

Data Analyst

anais álvarez

Data analysist i Investigadora de la UVic-UCC

Anaís Álvarez Vargas

Graduada en Matemàtiques per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED). Ajudant d’investigació al Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), i membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. S’encarrega de l’anàlisi de dades del projecte DESKcohort.

 

Cerca d’aliances internacionals

Responsable d'aliances internacionals i Investigadora de la UVic-UCC

Carlota Riera Claret

Doctora en Psicologia Social per la UAB. Màster en Educació i TIC, e-learning per la UOC. Directora de Desenvolupament Corporatiu (UVic-UCC). Coordinació Càtedra de Simulació i Seguretat de pacients de UManresa (UVic-UCC). Direcció del grup interinstitucional de recerca en Innovació Docent, Simulació i Seguretat de pacients de la UVic-UCC (GRINDOSSEP). Docent en els àmbits de la Salut Pública, Metodologia d’investigació qualitativa, Desenvolupament Organitzatiu i Desenvolupament del Talent. Consultora de projectes de desenvolupament organitzatiu pel Global Institute for Organizational Development. Consultora acreditada en Insight Discovery. 

Grups de Treball
Grup de tabac

Esteve Fernández – Investigador de l’Institut Català d’Oncologia

Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 1990. Investigador predoctoral del 1990 al 1994 a la Unitat de Recerca en Epidemiologia Clínica iMoleculardel Càncer (IMIM). Màster en Salut Pública i Doctor per la UAB el 1995. Director d’Epidemiologia i Prevenció del Càncer de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i Coordinador del Programa de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública (EPIBELL) de l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Catedràtic d’epidemiologia i salut pública de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona. Ha publicat més de 400 articles científics, va ser director de Gaceta Sanitaria i ha impartit més de 50 cursos sobre escriptura científica. 

ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4239-723X 

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Esteve-Fernandez-2

Teresa Arechavala Roé – Investigadora col·laboradora UVic-UCC

Doctora en Biomedicina, Màster en Salut Pública i llicenciada en Biologia. Tècnica en Salut Comunitària a l’Ajuntament de Sabadell i Professora Col·laboradora en el Departament  d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC) impartint les assignatures de Bioestadística i Sistemes de la Informació i Fisioteràpia Comunitària. Membre de l’International Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UVic-UCC/UOC. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit del tabaquisme i exposició ambiental al tabac i ha participat en diferents projectes de promoció de la salut enfocats a població infantil i adolescent.

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7946-1210

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Teresa_Arechavala

Antoni Baena Garcia – Investigador UOC

Doctor en Psicologia per la Universitat Ramon Llull. Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Especialista en tractament i control del tabaquisme amb més de vint anys d’experiència. Membre de l’International Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health). Actualment és professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC.

Ha treballat a la Unitat de Tabaquisme de l’Hospital Clínic de Barcelona i en la Unitat de Tabaquisme de l’Hospital de Bellvitge en diferents projectes de tractament a distància de persones fumadores; ha sigut gestor de projectes de la Unitat de Control i Tabac de l’Institut Català de Tabaquisme i com a investigador principal en un estudi sobre el tractament del tabaquisme en supervivents de càncer mitjançant xarxes socials (beca FIS PI16 /01766). És membre de la Comissió de Psicologia i TIC del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya-COPC.

Actualment és professor dels Estudis de Ciències de la Salut de la UOC.

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9221-8784

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Antoni-Baena

Joan Colom i Farran – Investigador del Departament de Salut

Doctor en medicina, diplomat en Salut Pública (Escuela Nacional de Sanidad), màster en Gestió Directiva (ESADE) i màster de Drogodependències (UB). Professor titular de la Universitat de Barcelona, ESADE i de l’Institut d’Estudis de la Salut. Subdirector General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya. Director del programa de VIH/Sida, ITS i Hepatitis de l’ASPC. President del Club de Direcció Pública de l’Escola Superior d’Administració d’Empreses (ESADE). Coordinador de diversos projectes de la Unió Europea. Assessor de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Membre de 20 Societats i Comissions científiques. Fundador d’INEBRIA (International Network on Brief Interventions for Alcohol and other Drugs) i de l’APN (Alcohol Policy Network). Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències, el VIH i les Hepatitis.

Helena González Casals – Investigadora UVic-UCC

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9605-3080

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Helena_Gonzalez_Casals

Albert Espelt Hernández – Investigador UVic-UCC

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Professor al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i de l’Interinstitutional Research Group a Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Investigador principal i responsable del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut.   

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8625-4356

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Albert_Espelt

Sergi Trias-Llimós – Investigador UAB

Doctor per la Universitat de Groningen (Països Baixos) amb una tesis sobre alcohol i mortalitat. Llicenciat en economia per la UAB i amb experiència post-doctoral en epidemiologia a la London School of Hygiene & Tropical Medicine (Regne Unit). Actualment és investigador “Ramón y Cajal” al Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB. Ha desenvolupat recerca en comportaments de risc per la salut, adiccions i salut mental així com el seu impacte sobre les desigualtats socials en salut i mortalitat.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8052-6736

Grup d'alcohol

Albert Espelt Hernández – Investigador de la UVic-UCC

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Professor al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i de l’Interinstitutional Research Group a Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Investigador principal i responsable del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut.   

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8625-4356

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Albert_Espelt

Marina Bosque Prous – Investigadora de la UOC

Doctora en Biomedicina (UPF), màster en Salut Pública (UPF-UAB), llicenciada en Biologia (UB) i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (UB). Professora titular dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i professora col·laboradora de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC). Membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Actualment és la coordinadora del grup de treball sobre alcohol de la Societat Española de Epidemiologia. Ha col·laborat en diversos projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències.

ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8830-8880

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Marina_Bosque-Prous

Ester Teixidó-Compañó – Investigadora UVic-UCC

Doctora en Biomedicina. Màster en Salut Pública i màster en Intervenció Psicosocial. Llicenciada en Psicologia. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en els àmbits de la salut pública i la salut comunitària i professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut d’aquesta mateixa universitat. Investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Ha col·laborat en projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0565-7023

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Ester_Teixido-Compano

Judit Rogés Olivares – Investigadora de la UVic-UCC

Graduada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB) i màster de Drogodependències (UB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Project manager i responsable del treball de camp del projecte DESKcohort. 

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3575-7068

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Judit-Roges

Núria Obradors Rial – Investigadora del Departament de Salut

Doctora per la Universitat Pompeu Fabra. Màster oficial en Salut Pública. Diplomada en Infermeria. Professora titular de Salut Pública de la Facultat de Ciències de la Salut de la UManresa. Investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les conductes de risc dels joves i les desigualtats generades pel territori.

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4981-3187

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Nuria_Obradors-Rial

Cinta Folch – Investigadora del CEEISCAT

Doctora en Salut Pública i Metodologia de la investigació Biomèdica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Salut Pública. Des de l’any 2000 treballa al Centre d’ Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT) coordinant la línia d’investigació sobre el monitoratge bio-conductual del VIH/ITS en poblacions clau. En investigació, ha format part de l’equip investigador de diferents projectes finançats per la Direcció General de Salut i Protecció al Consumidor (DGDANCO) sobre el col·lectiu de gais, bisexuals i altres homes que tenen relacions sexuals amb homes (projectes EMIS i Sialon). En l’àmbit docent, en els darrers anys ha col·laborat com a professora associada de Medicina Preventiva i Epidemiologia de la Facultat de Medicina de la UAB, i com a docent col·laborador del curs d’Especialització en ITS i VIH de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8400-2668

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Cinta_Folch

Jordi Casabona – Investigador del CEEISCAT

Master in Public Health per la Texas University (Houston, TX, 1986) i Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 1990). És Director Científic del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre la el VIH/SIDA/ITS de Catalunya (CEEISCAT), depenent del Departament de Salut i situat al Campus de Can Ruti, des de 1995;  Professor Associat de Medicina Preventiva i Epidemiologia a la UAB des de 1992; i  Professor de la Universitat Oberta de Catalunya des de 2014.Va treballar a la OMS (Gèneve 1989-1990), ha estat Co-President de la  XIV International AIDS Conference (Barcelona, 2002) i ha dirigit  diversos projectes internacionals, tant a Europa com a Amèrica LLatina, en aquest cas a través de la Fundació Sida i Societat. Ha publicat diversos llibres i més de 200 articles en el seu àmbit d’estudi.

ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4816-5536

Joan Colom i Farran – Investigador del Departament de Salut

Doctor en medicina, diplomat en Salut Pública (Escuela Nacional de Sanidad), màster en Gestió Directiva (ESADE) i màster de Drogodependències (UB). Professor titular de la Universitat de Barcelona, ESADE i de l’Institut d’Estudis de la Salut. Subdirector General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya. Director del programa de VIH/Sida, ITS i Hepatitis de l’ASPC. President del Club de Direcció Pública de l’Escola Superior d’Administració d’Empreses (ESADE). Coordinador de diversos projectes de la Unió Europea. Assessor de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Membre de 20 Societats i Comissions científiques. Fundador d’INEBRIA (International Network on Brief Interventions for Alcohol and other Drugs) i de l’APN (Alcohol Policy Network). Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències, el VIH i les Hepatitis.

Tivy Barón Garcia – Investigadora del Departament de Salut

Màster en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Col·laboradora en l’àrea de prevenció d’addiccions a la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. 

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9094-2648

 

Helena González Casals – Investigadora de la UVic-UCC

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9605-3080

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Helena_Gonzalez_Casals

Ainara Díaz Geada – Investigadora de la USC

Doctora en Infermeria. Màster en Salut Pública i Epidemiologia per la Universitat de Santiago de Compostela. Graduada en Infermeria. Professora Interina de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Santiago de Compostela (USC) i docent col·laboradora del Màster en Salut i Comunitat de la Universitat de Manresa. Ha participat en projectes d’investigació en l’àmbit de les desigualtats socials, la salut mental i les drogodependències.

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4117-4157

 

Sergi Trias-Llimós – Investigador del Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB

Doctor per la Universitat de Groningen (Països Baixos) amb una tesis sobre alcohol i mortalitat. Llicenciat en economia per la UAB i amb experiència post-doctoral en epidemiologia a la London School of Hygiene & Tropical Medicine (Regne Unit). Actualment és investigador “Ramón y Cajal” al Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB. Ha desenvolupat recerca en comportaments de risc per la salut, adiccions i salut mental així com el seu impacte sobre les desigualtats socials en salut i mortalitat.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8052-6736

Grup d'altres drogues

Xavier Majó – Investigador del Departament de Salut

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB). Coordinador del Sistema d’Informació de Drogodependències i del programa de prevenció i control de les Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Fins al 2015 va ser el coordinador del programes de reducció de danys de la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Als anys 80 havia exercit com a metge en diferents centres de tractament de les addicions (CAS) i en programes municipals de prevenció de les drogodependències a Catalunya. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències, el VIH, les Hepatitis i les ITS.

Marina Bosque Prous – Investigadora UOC

Doctora en Biomedicina (UPF), màster en Salut Pública (UPF-UAB), llicenciada en Biologia (UB) i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (UB). Professora titular dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i professora col·laboradora de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Actualment és la coordinadora del grup de treball sobre alcohol de la Societat Española de Epidemiologia. Ha col·laborat en diversos projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències.

ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8830-8880

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Marina_Bosque-Prous

Judit Rogés Olivares – Investigadora UVic-UCC

Graduada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB) i màster de Drogodependències (UB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Project manager i responsable del treball de camp del projecte DESKcohort.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3575-7068

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Judit-Roges

Tivy Barón Garcia – Investigadora del Departament de Salut

Màster en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Col·laboradora en l’àrea de prevenció d’addiccions a la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. 

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9094-2648

Helena González Casals – Investigadora UVic-UCC

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9605-3080

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Helena_Gonzalez_Casals

Albert Espelt Hernández – Investigador de la UVic-UCC

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Professor al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i de l’International Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/ UVic-UCC/UAB. Investigador principal i responsable del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut.     

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8625-4356

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Albert_Espelt 

Sergi Trias-Llimós – Investigador del Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB

Doctor per la Universitat de Groningen (Països Baixos) amb una tesis sobre alcohol i mortalitat. Llicenciat en economia per la UAB i amb experiència post-doctoral en epidemiologia a la London School of Hygiene & Tropical Medicine (Regne Unit). Actualment és investigador “Ramón y Cajal” al Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB. Ha desenvolupat recerca en comportaments de risc per la salut, adiccions i salut mental així com el seu impacte sobre les desigualtats socials en salut i mortalitat.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8052-6736

Grup d'addiccions comportamentals

Susanna Puigcorbé – Investigadora del Departament de Salut

Màster en Salut Pública i graduada en Psicologia. Col·laboradora en l’àrea d’addiccions comportamentals de la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC).  

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9515-0826

Núria Obradors Rial – Investigadora del Departament de Salut

Doctora per la Universitat Pompeu Fabra. Màster oficial en Salut Pública. Diplomada en Infermeria. Professora titular de Salut Pública de la Facultat de Ciències de la Salut de la UManresa. Investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UVic-UCC/UOC. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les conductes de risc dels joves i les desigualtats generades pel territori.

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4981-3187

Joan Colom i Farran – Investigador del Departament de Salut

Doctor en medicina, diplomat en Salut Pública (Escuela Nacional de Sanidad), màster en Gestió Directiva (ESADE) i màster de Drogodependències (UB). Professor titular de la Universitat de Barcelona, ESADE i de l’Institut d’Estudis de la Salut. Subdirector General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), Departament de Salut, Generalitat de Catalunya. Director del programa de VIH/Sida, ITS i Hepatitis de l’ASPC. President del Club de Direcció Pública de l’Escola Superior d’Administració d’Empreses (ESADE). Coordinador de diversos projectes de la Unió Europea. Assessor de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Membre de 20 Societats i Comissions científiques. Fundador d’INEBRIA (International Network on Brief Interventions for Alcohol and other Drugs) i de l’APN (Alcohol Policy Network). Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències, el VIH i les Hepatitis.

Tivy Barón Garcia – Investigadora del Departament de Salut

Màster en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Col·laboradora en l’àrea de prevenció d’addiccions a la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, Infeccions de Transmissió Sexual i Hepatitis Víriques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. 

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9094-2648

Marina Bosque Prous – Investigadora UOC

Doctora en Biomedicina (UPF), màster en Salut Pública (UPF-UAB), llicenciada en Biologia (UB) i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (UB). Professora titular dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i professora col·laboradora de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UVic-UCC/UOC. Actualment és la coordinadora del grup de treball sobre alcohol de la Societat Española de Epidemiologia. Ha col·laborat en diversos projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències. 

ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8830-8880

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Marina_Bosque-Prous

Francesc Saigí Rubió – Investigador UOC

Doctor en Biología. Professor agregat dels Estudis de Ciències de la salut de la Universitat Oberta de Catalunya (Barcelona, Espanya). Investigador de l’International Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UVic-UCC. Actualment és Director del Centre Col·laborador en eHealth de la Organització Mundial de la Salut (OMS). És l’investigador principal de la xarxa CYTED – RITMOS (Red Iberoamericana de Tecnologías Móviles en Salud (RITMOS) Ref. 515RT0498).

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9616-1551

Salomé Tàrrega Larea – Investigadora UVic-UCC

Doctora en Psicologia per la UAB. Màster en Metodologia de la Recerca en Ciències de la Salut. Postgraduada en Estadística de Ciències de la Salut. Llicenciada en Psicologia. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en els àmbits de la recerca i la metodologia i professora associada de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Cap del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Ha col·laborat en projectes de recerca sobre regulació emocional, addiccions comportamentas i trastorns alimentaris. 

Helena González Casals – Investigadora UVic-UCC

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UVic-UCC/UOC. Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9605-3080

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Helena_Gonzalez_Casals

Albert Espelt Hernández – Investigador UVic-UCC

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Professor al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre de l’International Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UVic-UCC/UOC. Investigador principal i responsable del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut.    

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8625-4356

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Albert_Espelt

Grup d'activitat física

Rémi Gontié – Investigador UVic-UCC

Doctorand en Biomedicina (Universitat Pompeu Fabra), màster oficial en Fisioteràpia del Tòrax (Universitat Autònoma de Barcelona), màster en Teràpia Manual (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya), Graduat en Fisioterapia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Professor titular del grau de Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut d’UManresa. Desenvolupa la seva recerca en Activitat Física i Salut.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-2713-4194

Helena González Casals – Investigadora UVic-UCC

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9605-3080

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Helena_Gonzalez_Casals

Albert Espelt Hernández – Investigador UVic-UCC

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Professor al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i de l’Interinstitutional Research Group a Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Investigador principal i responsable del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8625-4356

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Albert_Espelt

Grup de sexualitat

Carlota Riera Claret – Investigadora UVic-UCC

Doctora en Psicologia Social per la UAB. Màster en Educació i TIC, e-learning per la UOC. Directora de Desenvolupament Corporatiu (UVic-UCC). Coordinació Càtedra de Simulació i Seguretat de pacients de UManresa (UVic-UCC). Direcció del grup interinstitucional de recerca en Innovació Docent, Simulació i Seguretat de pacients de la UVic-UCC (GRINDOSSEP). Docent en els àmbits de la Salut Pública, Metodologia d’investigació qualitativa, Desenvolupament Organitzatiu i Desenvolupament del Talent. Consultora de projectes de desenvolupament organitzatiu pel Global Institute for Organizational Development. Consultora acreditada en Insight Discovery.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3841-0473

Cinta Folch – Investigadora del CEEISCAT

Doctora en Salut Pública i Metodologia de la investigació Biomèdica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Salut Pública. Des de l’any 2000 treballa al Centre d’ Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT) coordinant la línia d’investigació sobre el monitoratge bio-conductual del VIH/ITS en poblacions clau. En investigació, ha format part de l’equip investigador de diferents projectes finançats per la Direcció General de Salut i Protecció al Consumidor (DGDANCO) sobre el col·lectiu de gais, bisexuals i altres homes que tenen relacions sexuals amb homes (projectes EMIS i Sialon). En l’àmbit docent, en els darrers anys ha col·laborat com a professora associada de Medicina Preventiva i Epidemiologia de la Facultat de Medicina de la UAB, i com a docent col·laborador del curs d’Especialització en ITS i VIH de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8400-2668

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Cinta-Folch

Jordi Casabona – Investigador del CEEISCAT

Master in Public Health per la Texas University (Houston, TX, 1986) i Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 1990). És Director Científic del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre la el VIH/SIDA/ITS de Catalunya (CEEISCAT), depenent del Departament de Salut i situat al Campus de Can Ruti, des de 1995;  Professor Associat de Medicina Preventiva i Epidemiologia a la UAB des de 1992; i  Professor de la Universitat Oberta de Catalunya des de 2014.Va treballar a la OMS (Gèneve 1989-1990), ha estat Co-President de la  XIV International AIDS Conference (Barcelona, 2002) i ha dirigit  diversos projectes internacionals, tant a Europa com a Amèrica LLatina, en aquest cas a través de la Fundació Sida i Societat. Ha publicat diversos llibres i més de 200 articles en el seu àmbit d’estudi.

ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4816-5536

Gemma Drou Roget – Investigadora UVic-UCC

Doctoranda en Ciencias de la Salud por la Universitat d’Alacant (UA), Máster en Salud Pública por la Universitat Pompeu Fabra (UPF) y licenciado en Biomedicina por la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Profesora del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) e investigadora del Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Miembro del comité científico del proyecto DESKcohort y responsable de la conexión entre el DESK y la Agència de Salut Pública a la Catalunya Central. Su investigación se centra en el bienestar emocional de los adolescentes, las relaciones interpersonales y la sexualidad, desde una perspectiva de género y orientación sexual.

Helena González Casals – Investigadora UVic-UCC

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9605-3080

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Helena_Gonzalez_Casals

Albert Espelt Hernández – Investigador UVic-UCC

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Professor al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i de l’Interinstitutional Research Group a Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Investigador principal i responsable del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut. 

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8625-4356

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Albert_Espelt

Ainara Díaz Geada – Investigadora USC

Doctora en Infermeria. Màster en Salut Pública i Epidemiologia per la Universitat de Santiago de Compostela. Graduada en Infermeria. Professora Interina de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Santiago de Compostela (USC) i docent col·laboradora del Màster en Salut i Comunitat de la Universitat de Manresa. Ha participat en projectes d’investigació en l’àmbit de les desigualtats socials, la salut mental i les drogodependències.

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4117-4157

Grup de nutrició

Alicia Aguilar Martínez – Investigadora UOC

Doctora en Biologia per la UB i Màster en Nutrició i Dietètica Humana (UCA). Sots directora de docència i professora dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya.  És investigadora del grup de recerca FoodLab, grup interdisciplinari d’investigació en alimentació, nutrició, societat i salut, grup consolidat (2017 SGR 834) per part de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), i membre del comitè assessor i executiu de la Càtedra UNESCO d’Alimentació, Cultura i Desenvolupament. Desenvolupa la seva recerca en l’estudi dels hàbits alimentaris, l’educació nutricional i les possibilitats de l’aplicació de les tecnologies de la informació i comunicació a la promoció de la salut.

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-1004-9548

Researchgate: https://www.researchgate.net/profile/Alicia-Aguilar-3

Laura Esquius de la Zarza – Investigadora UOC

Doctora per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Vic. Durant els últims anys ha combinat l’activitat acadèmica i científica amb la professional en l’àmbit de la nutrició i la salut. Professora dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UABÉs investigadora del grup de recerca FoodLab, grup interdisciplinari de investigació en alimentació, nutrició, societat i salut, grup consolidat (SGR 834) per part de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1009-5379

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Laura_Esquius

Marina Bosque Prous – Investigadora UOC

Doctora en Biomedicina (UPF), màster en Salut Pública (UPF-UAB), llicenciada en Biologia (UB) i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (UB). Professora titular dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i professora col·laboradora de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Actualment és la coordinadora del grup de treball sobre alcohol de la Societat Española de Epidemiologia. Ha col·laborat en diversos projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències. 

ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8830-8880

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Marina_Bosque-Prous

Ester Colillas Malet – Investigadora UVic-UCC

Doctora per la Universitat de Girona. Màster oficial en Salut Pública. Diplomada en Infermeria. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la UManresa en els àmbits de la salut pública i la salut comunitària. Coordinadora del grau en Infermeria d’UManresa. Membre l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de l’alimentació i les desigualtats de gènere i la salut mental. 

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9588-2576

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Ester_Colillas_Malet

Cristina Vaqué Crusellas – Docent a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar UVic-UCC

Doctora en Psicologia l’any 2012. Màster en Promoció de la Salut, i Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica. Docent a la Facultat de Ciències de la Salud i Benestar de la UVic-UCC, i forma part del Grup de Recerca en Metodologia, Mètodes, Models i Resultats de la Salut i les Ciències Socials (M3O) de la mateixa universitat. Va treballar com a dietista-nutricionista en el sistema sanitari públic i privat durant un llarg període. Les seves àrees de recerca són: Desnutrició en pacients crònics complexos. Disseny i avaluació de l’educació alimentària i la promoció de la salut. Estudis sobre alimentació i benestar subjectiu. Mètodes qualitatius. Diversos articles publicats i treballs presentats a congressos.  

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9605-3080

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Cristina_Vaque

Maria Manera Bassols – Investigadora de l’Agència de Salut Pública de Catalunya

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (2003). Màster en Medicina Preventiva i Promoció de la Salut (2005). Dietista-Nutricionista del Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable (PAAS), de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Dietista del Servei de Pediatria de Quirón Salud Barcelona. Docent en formació continuada i de postgrau. Les seves àrees d’expertesa són la nutrició comunitària, la nutrició infantil i l’alimentació vegetariana. 

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Maria-Manera-Bassols 

Helena González Casals – Investigadora UVic-UCC

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9605-3080

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Helena_Gonzalez_Casals

Albert Espelt Hernández – Investigador UVic-UCC

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Professor al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i de l’Interinstitutional Research Group a Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UABInvestigador principal i responsable del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut. 

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8625-4356

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Albert_Espelt 

Grup de salut mental i benestar emocional

Helena Gonzàlez Casals – Investigadora UVic-UCC

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9605-3080

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Helena_Gonzalez_Casals

Albert Espelt Hernández – Investigador UVic-UCC

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Professor al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i de l’Interinstitutional Research Group a Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UABInvestigador principal i responsable del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut. 

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8625-4356

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Albert_Espelt

Ester Colillas Malet  – Investigadora UVic-UCC

Doctora per la Universitat de Girona. Màster oficial en Salut Pública. Diplomada en Infermeria. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la UManresa en els àmbits de la salut pública i la salut comunitària. Coordinadora del grau en Infermeria d’UManresa. Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de l’alimentació i les desigualtats de gènere i la salut mental.

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9588-2576

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Ester_Colillas_Malet

Ester Teixidó-Compañó – Investigadora UVic-UCC

Doctora en Biomedicina. Màster en Salut Pública i màster en Intervenció Psicosocial. Llicenciada en Psicologia. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en els àmbits de la salut pública i la salut comunitària i professora col·laboradora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut d’aquesta mateixa universitat. Investigadora de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Ha col·laborat en projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0565-7023

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Ester_Teixido-Compano

Marina Bosque Prous – Investigadora UOC

Doctora en Biomedicina (UPF), màster en Salut Pública (UPF-UAB), llicenciada en Biologia (UB) i diplomada en Nutrició Humana i Dietètica (UB). Professora titular dels Estudis de Ciències de la Salut de la Universitat Oberta de Catalunya i professora col·laboradora de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Actualment és la coordinadora del grup de treball sobre alcohol de la Societat Española de Epidemiologia. Ha col·laborat en diversos projectes de recerca en l’àmbit de les drogodependències.

ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8830-8880

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Marina_Bosque-Prous

Catrina Clotas Bote – Col·laboradora de l’Agència de Salut Pública de Barcelona

Màster Salut Pública (UPF-UAB) i graduada en Sociologia (UB). Tècnica superior del Servei d’Atenció i Prevenció a les Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB). Professora col·laboradora en el màster de salut pública de la UPF-UAB amb les assignatures de Promoció de la Salut i de Salut Mental i Addiccions.

Ariadna Angulo Brunet – Investigadora UAB

Doctora en Psicologia de la Salut i de l’Esport per la Universitat Autònoma de Barcelona. Formació en metodologia (màster en Metodologia en Ciències de la Salut i el Comportament (UNED, UAM i UCM)). Consultora a la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i Professora lectora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya i  professora vinculada del departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). A més a més, consultora metodològica en altres àmbits com és la psicologia dels medis o altres camps afins no relacionats amb la psicologia.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-0583-1618

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Ariadna_Angulo-Brunet

Montse Bartroli – Investigadora de l’Agència de Salut Pública de Barcelona

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (2002). Postgraduada en Educació Emocional per la Universitat de Barcelona (UB) (2005). Màster en Psicologia Clínica i Medicina Conductual per la UAB (2007). Màster en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la UAB (2011). Doctoranda en Biomedicina a la UPF.
Treballa a l’Agència de Salut Pública de Barcelona des del 2009. En l’actualitat és la Cap del Servei de Prevenció i Atenció a les Drogodependències.
És professora associada de la UPFa, i de l’assignatura de Prevenció i Promoció de la Salut del Màster de Salut Pública de la UPF i la UAB des del 2013 i en l’actualitat coordina l’assignatura. També és professora de l’assignatura de Promoció de la Salut del Postgrau en Salut Pública de la UPF des del 2014 i en l’actualitat coordina l’assignatura. Ha estat professora de l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària de la Universitat de Manresa. És tutora del Grau de Psicologia de la UOC des del 2011.
En la seva trajectòria professional a l’Agència de Salut Pública de Barcelona ha estat responsable de programes comunitaris preventius i de promoció de la salut. En els últims anys ha participat en diversos estudis d’investigació aplicada, principalment en el camp de la prevenció i les drogodependències. Ha publicat diversos articles en revistes nacionals i internacionals.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-4553-9961

Ainara Díaz Geada – Investigadora USC

Doctora en Infermeria. Màster en Salut Pública i Epidemiologia per la Universitat de Santiago de Compostela. Graduada en Infermeria. Professora Interina de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Santiago de Compostela (USC) i docent col·laboradora del Màster en Salut i Comunitat de la Universitat de Manresa. Ha participat en projectes d’investigació en l’àmbit de les desigualtats socials, la salut mental i les drogodependències.

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4117-4157

Jennifer Morata Serrano – Investigadora UVic-UCC

Graduada en Psicologia (UAB). Diplomatura en Metodología y Estadística en Ciencias de la Salud (UAB). Professora al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències  de la Salut d’aquesta mateixa universitat. Professora associada de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

 

Sergi Trias-Llimós – Investigador del Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB

Doctor per la Universitat de Groningen (Països Baixos) amb una tesis sobre alcohol i mortalitat. Llicenciat en economia per la UAB i amb experiència post-doctoral en epidemiologia a la London School of Hygiene & Tropical Medicine (Regne Unit). Actualment és investigador “Ramón y Cajal” al Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB. Ha desenvolupat recerca en comportaments de risc per la salut, adiccions i salut mental així com el seu impacte sobre les desigualtats socials en salut i mortalitat.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8052-6736

 

Salomé Tàrrega Larea – Investigadora UVic-UCC

Doctora en Psicologia per la UAB. Màster en Metodologia de la Recerca en Ciències de la Salut. Postgraduada en Estadística de Ciències de la Salut. Llicenciada en Psicologia. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) en els àmbits de la recerca i la metodologia i professora associada de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Cap del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de Ciències Socials i de la Salut de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Ha col·laborat en projectes de recerca sobre regulació emocional, addiccions comportamentas i trastorns alimentaris. 

Grup de violències

Carlota Riera Claret – Investigadora UVic-UCC

Doctora en Psicologia Social per la UAB. Màster en Educació i TIC, e-learning per la UOC. Directora de Desenvolupament Corporatiu (UVic-UCC). Coordinació Càtedra de Simulació i Seguretat de pacients de UManresa (UVic-UCC). Direcció del grup interinstitucional de recerca en Innovació Docent, Simulació i Seguretat de pacients de la UVic-UCC (GRINDOSSEP). Docent en els àmbits de la Salut Pública, Metodologia d’investigació qualitativa, Desenvolupament Organitzatiu i Desenvolupament del Talent. Consultora de projectes de desenvolupament organitzatiu pel Global Institute for Organizational Development. Consultora acreditada en Insight Discovery.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3841-0473

Carmen Vives Cases – Investigadora Universitat d’Alacant

Professora universitària de l’àrea de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat d’Alacant (des de 2018). Doctora i llicenciada en Sociologia (2004 i 1998 respectivament). Màster en Salut Pública per la Universitat Miguel Hernández (2005). Vicedegana d’Investigació, Postgrau i Internacionalització de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant (2016-2021). Directora de la Secretaria d’Igualtat de la UA des de 2021. Presidenta de la Societat Espanyola d’Epidemiologia (2016-2018). Membre del CIBER d’Epidemiologia i Salut Pública des de la seva creació l’any 2006. Investigadora principal en els projectes finançats en convocatòries públiques del Pla Nacional d’R+D+I i projectes europeus. La major part de la seva activitat investigadora se centra en l’estudi de les desigualtats socials en salut per gènere, estat migratori o ètnia, i edat. Cal destacar la seva dedicació al tema de la violència de gènere des de la perspectiva de la salut pública, consolidada amb la seva participació i lideratge en diferents projectes a nivell nacional i europeu. Compta amb més d’un centenar de publicacions científiques de reconeguda qualitat amb tres períodes de sis anys d’investigació i una de transferència concedida per la Comissió Nacional per a l’Avaluació de l’Activitat Investigadora. A l’octubre de 2019 va ser nomenada Doctora Honoris Causa per la Facultat de Medicina de la Universitat d’Umëa (Suècia).

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-6797-5051

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Carmen-Vives-Cases

Cinta Folch – Investigadora del CEEISCAT

Doctora en Salut Pública i Metodologia de la investigació Biomèdica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i Màster en Salut Pública.  Des de l’any 2000 treballa al Centre d’ Estudis Epidemiològics sobre les Infeccions de Transmissió Sexual i Sida de Catalunya (CEEISCAT) coordinant la línia d’investigació sobre el monitoratge bio-conductual del VIH/ITS en poblacions clau. En investigació, ha format part de l’equip investigador de diferents projectes finançats per la Direcció General de Salut i Protecció al Consumidor (DGDANCO) sobre el col·lectiu de gais, bisexuals i altres homes que tenen relacions sexuals amb homes (projectes EMIS i Sialon). En l’àmbit docent, en els darrers anys ha col·laborat com a professora associada de Medicina Preventiva i Epidemiologia de la Facultat de Medicina de la UAB, i com a docent col·laborador del curs d’Especialització en ITS i VIH de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8400-2668

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Cinta-Folch

Jordi Casabona – Investigador del CEEISCAT

Master en Public Health per la Texas University (Houston, TX, 1986) i Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, 1990). És Director Científic del Centre d’Estudis Epidemiològics sobre el VIH/SIDA/ITS de Catalunya (CEEISCAT), depenent del Departament de Salut i situat al Campus de Can Ruti, des de 1995;  Professor Associat de Medicina Preventiva i Epidemiologia a la UAB des de 1992; i  Professor de la Universitat Oberta de Catalunya des de 2014.Va treballar a la OMS (Gèneve 1989-1990), ha estat Co-President de la  XIV International AIDS Conference (Barcelona, 2002) i ha dirigit  diversos projectes internacionals, tant a Europa com a Amèrica LLatina, en aquest cas a través de la Fundació Sida i Societat. Ha publicat diversos llibres i més de 200 articles en el seu àmbit d’estudi.

ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4816-5536

Gemma Drou Roget – Investigadora UVic-UCC

Doctoranda en Ciencias de la Salud por la Universitat d’Alacant (UA), Máster en Salud Pública por la Universitat Pompeu Fabra (UPF) y licenciado en Biomedicina por la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Profesora del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) e investigadora del Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Miembro del comité científico del proyecto DESKcohort y responsable de la conexión entre el DESK y la Agència de Salut Pública a la Catalunya Central. Su investigación se centra en el bienestar emocional de los adolescentes, las relaciones interpersonales y la sexualidad, desde una perspectiva de género y orientación sexual.

 

Helena González Casals – Investigadora UVic-UCC

Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), membre de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Professora col·laboradora en els estudis de Fisioteràpia d’aquesta mateixa universitat en l’assignatura de Fisioteràpia Comunitària.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9605-3080

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Helena_Gonzalez_Casals

Albert Espelt Hernández – Investigador UVic-UCC

Doctor en biomedicina, màster en Salut Pública, graduat en Estadística Aplicada, graduat en Psicologia, llicenciat en Tècniques i Estudis de Mercat i diplomat en Estadística. Professor al Departament de Psicobiologia i Metodologia de Ciències de la Salut del grau en Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i de l’Interinstitutional Research Group a Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Investigador principal i responsable del projecte DESKcohort. Ha desenvolupat la seva recerca en l’àmbit de les drogodependències i les desigualtats socials en salut. 

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8625-4356

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Albert_Espelt

Ainara Díaz Geada – Investigadora USC

Doctora en Infermeria. Màster en Salut Pública i Epidemiologia per la Universitat de Santiago de Compostela. Graduada en Infermeria. Professora Interina de la Facultat d’Infermeria de la Universitat de Santiago de Compostela (USC) i docent col·laboradora del Màster en Salut i Comunitat de la Universitat de Manresa. Ha participat en projectes d’investigació en l’àmbit de les desigualtats socials, la salut mental i les drogodependències.

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4117-4157

Grup de Logopèdia

Sandra Espino Datsira – Investigadora UVic-UCC

Doctora en Psicologia de l’Educació per la Universitat de Barcelona (UB), postgraduada en Patologia del Llenguatge i en Docència Universitària. Directora dels estudis de Logopèdia a la UVic-UCC. Membre del Grup de Recerca en Innovació Docent, Simulació i Seguretat del Pacient (GRINDOSSEP), membre del Grup de Recerca consolidat Desenvolupament, Interacció i Comunicació en Contextos Educatius (2017 SGR 1459) i investigadora col·laboradora en el Grup de Recerca Comunicació, Llengua Oral i Diversitat (CLOD). Docent al Grau de Logopèdia interuniversitari (UVic-UCC/UOC), al Màster de Dificultats d’Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge (UOC), al Grau de Psicologia (UOC) i al Màster de Motricitat Orofacial (UVic-UCC).

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4976-4039

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Sandra-Espino-Datsira-2

 

Mireia Torralba Roselló – Investigadora UVic-UCC

Doctora en Didàctica de la Llengua i la Literatura per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau en Simulació Clínica i Innovació Docent per a Professionals de la Salut. Màster Oficial en Recerca en Didàctica de la Llengua i la Literatura. Diploma de postgrau en l’especialitat de Pertorbacions del Llenguatge i l’Audició (Logopèdia). Membre del Grup d’Investigació en Innovació Docent, Simulació i Seguretat del Pacient (GRINDOSSEP). Llicenciada en filologia hispànica. Degana de la Facultat de Ciències de la Salut de la UManresa (UVic-UCC).  Professora col·laboradora a la UAB i a la URL (Blanquerna). Membre del Grup de Recerca consolidat GREAL-PLURAL (2014 SGR 813). grup recerca ensenyament i aprenentatge de llengües i plurilingüisme i aprenentatge de llengües (UAB-UB). Ha organitzat i implantat projectes d’innovació docent com la implantació de la diplomatura de Logopèdia Semipresencial i la implantació de la titulació Interuniversitària de Logopèdia UVic-UCC/UOC. Ha exercit de logopeda en àmbit públic i privat.

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0022-8390

 

Ariadna Caberol Sallés – Investigadora UVic-UCC

Diplomada en Logopèdia per la Fundació Universitària del Bages (UAB). Màster en Neuropsicologia i Educació per la Universitat Internacional de La Rioja i Màster en Neurologopèdia per l’Escola de Patologia del llenguatge (UAB). Docent al Grau de Logopèdia interuniversitari i coordinadora de pràctiques d’aquest mateix grau (UVic-UCC/UOC). Ha col·laborat en la docència del Màster de Dificultats d’Aprenentatge i Trastorns del Llenguatge (UOC). Exerceix de logopeda en un equip privat especialitzat en avaluació i intervenció en trastorns de l’aprenentatge i de l’espectre de l’autisme.

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6018-9958

Grup de Fisioteràpia Musculoesquelètica

Olga Borao Soler – Investigadora UVic-UCC

Doctora en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, Màster en Esport Sostenible i Benestar. Diplomada en Fisioteràpia. Coordinadora de les Pràctiques externes dels estudis de fisioteràpia de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), campus Universitat de Manresa. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), campus UManresa en els àmbits d’exercici terapèutic. Membre del Grup de Recerca i Innovació en Podologia, Biomecànica, Fisioteràpia i Exercici Terapèutic (GRIBiPoFET).

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-2402-3501

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Olga-Borao

Mireia Campoy Vila – Investigadora UVIC-UCC

Graduada en Fisioteràpia per la Fundació Universitària del Bages (FUB), Màster Universitari en Fisioteràpia del Sistema Neuromusculoesquelètic (UVic-UCC) i doctoranda en Cures Integrals i Serveis de Salut (UVic-UCC).  Professora titular del Grau de Fisioteràpia i coordinadora del Programa de Seminaris de Fisioteràpia a la UManresa (UVic-UCC). Fisioterapeuta assistencial en l’àmbit privat. Desenvolupa la seva recerca en dolor lumbar persistent.

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7937-4424

Rémi Gontié – Investigador UVic-UCC

Doctorand en Biomedicina (Universitat Pompeu Fabra), màster oficial en Fisioteràpia del Tòrax (Universitat Autònoma de Barcelona), màster en Teràpia Manual (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya), Graduat en Fisioterapia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Membre de de l’Interinstitutional Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context (Epi4health) de la UOC/UVic-UCC/UAB. Professor titular del grau de Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut d’UManresa. Desenvolupa la seva recerca en Activitat Física i Salut.

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-2713-4194

Júlia Jubany – Investigadora UVic-UCC

Doctora en Activitat Física, Educació Física i Esport (Universitat de Barcelona). Diplomada en Fisioteràpia per la Fundació Universitària del Bages. Coordinadora del Grau de Fisioteràpia de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), campus Universitat de Manresa. Professora titular de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), campus Universitat de Manresa. Membre del Grup de Recerca i Innovació en Podologia, Biomecànica, Fisioteràpia i Exercici Terapèutic (GRIBiPoFET). Investigació en control neuromuscular i dolor persistent.

ORCID ID: https://orcid.org/0000-0002-3390-006X

Research Gate: https://www.researchgate.net/profile/Julia-Jubany

Assessors

Anna Torruella i Sanllehy – Investigadora del Departament d’Educació

Catedràtica de Geografia i Història del departament d’Educació. Coordinadora de Serveis Educatius als Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central. Gestiona els serveis educatius específics i de zona dels ST (CREDA, EAP, CRP, ELIC) i els tècnics de serveis educatius que s’ocupen dels temes de cultura digital, inclusió i formació al llarg de la vida, innovació i transformació educativa, formació permanent de professorat, plurilingüisme i llengües estrangeres. Participa en programes d’innovació i transformació educativa i  formació de funció directiva i de prevenció de violència de gènere. Ha estat cap d’àrea de coordinació i planificació educativa dels Servei territorials d’Educació a la Catalunya Central. Ha estat directora de diversos centres d’educació secundària del territori durant un llarg període de temps.

Carles Muntaner – Investigador de la Universitat de Toronto

Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), llicenciat en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) i Màster en Ciències de la Salut. Professor titular de Salut Pública, Infermeria i Psiquiatria a la Universitat de Toronto (UoT). Investigador en l’àmbit de les desigualtats socials en salut. Creador d’un programa de relacions i condicions laborals en models d’epidemiologia social i ocupacional, constructes i indicadors, amb aplicacions en epidemiologia social i ocupacional, salut pública, infermeria i polítiques sanitàries. Ha estat co-president de la Xarxa de condicions laborals de la Organització Mundial de la Salut (WHO).

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3535-467X